Centru SPA

Piscina Cluj-Napoca

Piscina apa dulce. Piscina apa sarata. Saune. Baie de aburi si multe altele. Vino si convinge-te.

Cladirea Centrului SPA are o arhitectura sub forma unui castel cu doua turnuri din piatra, fiind pozitionata in imediata apropiere a pensiuni.

Centrul SPA dispune de piscina cu apa dulce incalzita intre 27 si 30 grade Celsius, iar dimensiunea piscinei este de 7×14 m, adancime intre 1,4-1,7m, piscina cu apa sarata incalzita intre 32 si 36 grade Celsius cu dimensiunea de 8 x 4 m, iar adancimea intre 1,4-1,6 m. Centrul SPA mai dispune de sauna finlandeza, sauna cu infrarosu, baie de aburi, cromoterapie, sala de fitness.

Cateva cuvinte despre fiecare…

Sauna finlandeza:

Este o sauna realizata intr-o incinta de lemn, incalzita electric cu ajutorul rocilor vulcanice. Sauna uscata are o umiditate de aproximativ 10% si o temperatura de 85° – 90°C, efectul fiind simtit dupa primele 5 minute de utilizare printr-o transpiratie puternica. Transpiratia este un proces natural si vital din punct de vedere al sanatatii. Datorita incalzirii corpului, organismul incearca sa-si mentina temperatura constanta, racindu-se prin transpiratie. In lichidele secretate de catre glandele sudoripare se regasesc saruri minerale, substante reziduale de metabolism si toxine acumulate in organism.

Sauna cu infrarosu:

Caldura razelor infrarosii creste caldura corpului, creand o febra artificiala si activand sistemul nostru imunitar. Astfel corpul isi sporeste rezistenta la boli si isi intareste sanatatea generala. Eliminarea toxinelor din interior se vede in exterior. Porii pielii devin mai curati, iar aceasta isi recapata luminozitatea si supletea. Sauna cu infrarosu curata pielea in profunzime, calmeaza acneea si eczemele si reda elasticitatea pielii.
Prin faptul ca faciliteaza eliminarea toxinelor din tesutul adipos, sauna cu infrarosu este benefica si in combaterea celulitei. O sedinta de 30 de minute de sauna determina pierderea a 600 – 900 de calorii, fiind echivalenta cu o cursa de maraton, astfel infraterapia favorizeaza un mai bun control al greutatii.
Prin procesul de transpiratie abundenta se elimina cantitati importante de toxine depozitate in straturile inferioare ale epidermei si se faciliteaza desprinderea si inlaturarea naturala a celulelor moarte.

Baie cu aburi ( hammam ):

Avand o temperatura mai putin ridicata decat sauna, timpul petrecut in hammam poate fi mai lung, permitand organismului sa transpire mai mult deci mai multe toxine eliminate. Poate fii mai bine suportat de incepatori, chiar si de cei care au tensiunea joasa. Chiar si cei cu probleme de circulatie venoasa se pot bucura de alternanta fazelor cald/rece si pot intra in baia turceasca. Un amanunt interesant: in timp ce sauna este total contraindicata bolnavilor de gripa, sau raceala, o singura intrare la baia turceasca poate fi de mare ajutor in cazul bolilor respiratorii.

Cromotarapia :

Bagheta magica a culorilor
Culoarea poate aduce in sufletul nostru bucurie sau tristete, caldura sau raceala, agitatie sau liniste.

Iată acum, pe scurt, câteva din efectele şi indicaţiile fiecărei culori (din cele 7 fundamentale):

Roşu: creşte voinţa, curajul, dinamismul, tensiunea arterială; dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune. Se recomandă în caz de anemie, stări de slăbiciune, depresie, paralizii, viroză respiratorie, tuberculoză. Nu va fi utilizată în caz de inflamaţii sau de către persoanele colerice, iritabile, foarte stresate.

Portocaliu: are efect de combatere a oboselii şi a spasmelor, este un bun stimulent respirator şi digestiv, are proprietati afrodiziace. Se recomandă în caz de astm bronşic, bronşite, reumatism, spasmofilie, rahitism, isterie, gută, stări de stres, frigiditate.

Galben: este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene), colită, constipaţie, boli de piele, edeme, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.

Verde: excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive, scade tensiunea arterială. Se recomandă în caz de tumori (cancer), hipertensiune arterială, cefalee, nevralgii, insomnie, ulcer.

Albastru: este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Se recomandă în special în caz de infecţii cu bacterii şi virusuri, febră, vărsături, arsuri, inflamaţii, înţepături de insecte, migrenă, diaree, insolaţie şi bufeuri de căldură (la menopauză), dureri de dinţi, dureri menstruale.

Indigo: ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.

Violet: stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.

 

Pentru sala de fitness tinuta sport este obligatorie.
ULTIMA INTRARE LA CENTRUL NOSTRU SPA SE FACE LA ORA 21.00!

Atat abonamentele cat si intrarile individuale permit accesul liber la serviciile mentionate mai sus.

Vezi tarife piscina…

Orar de functionare : zilnic 10.00-22.00

Date firma
BUDA M VASILE Intreprindere Individuala
Ciurila nr147A jud Cluj
F12/549/2011
CUI 28254360